Utorok 17. 09. 2024 15:40:18 | Meniny má Olympia

Calzona dostal súhlas. Do konca sezóny bude aj trénerom Neapola

BRATISLAVA/ NEAPOL/ Slovenský futbalový zväz dal trénerovi Francescovi Calzonovi súhlas do konca aktuálnej sezóny zasadnúť tiež na lavičku trápiaceho sa SSC Neapol. Samozrejme, zostáva tiež kormidelníkom slovenskej futbalovej reprezentácie, ktorá sa pripravuje na EURO 2024 v Nemecku. Tréner má byť národnému tímu k dispozícii vo všetkých asociačných termínoch. Ak to nedodrží, SFZ súhlas odvolá. Neapol Calzona povedie už v stredu v Lige majstrov proti Barcelone.

Michal Filek|20. február 2024|08:53:07

Zdroj: Facebook/Slovenský futbalový zväz

Súvisiaci článok
Calzona má trénovať Slovensko, aj Neapol. Dohoda je vraj blízko
Čítajte viac >

Slovenský futbalový zväz a tréner Francesco Calzona sa minulý týždeň dohodli na novej zmluve do konca roka 2025. V prípade postupu na MS 2026 by sa kontrakt automaticky predĺžil až do konca účinkovania slovenskej futbalovej reprezentácie na záverečnom turnaji.

Až v nedeľu 18. februára prišla oficiálna žiadosť od SSC Neapol, aby Francesco Calzona mohol vykonávať popri funkcii hlavného trénera slovenskej futbalovej reprezentácie súčasne aj funkciu hlavného trénera klubu. Po intenzívnych rozhovoroch s Calzonom a konzultáciách prezidenta SFZ Jána Kováčika, viceprezidenta pre štátnu reprezentáciu Karola Belaníka s členmi výkonného výboru sa SFZ rozhodol udeliť súhlas Calzonovi viesť aj SSC Neapol.

Avšak ten musí dodržať tri podmienky. Súhlas mu udelili do konca prebiehajúcej sezóny Serie A, alebo Champions Leaque. Tréner musí dodržať všetky záväzky z platnej zmluvy zo SFZ a tiež bude našej repre k dispozícii počas všetkých asociačných termínov. Inak mu súhlas trénovať taliansky klub odoberú.

„Slovenský futbalový zväz si uvedomuje, že ide o neštandardné rozhodnutie, ktoré môže vo verejnosti vyvolávať obavy. Chápe však aj výnimočný vzťah F. Calzonu ku klubu, v ktorom dlhodobo pôsobil a chce mu pomôcť v súčasnej neľahkej situácii. Tréner F. Calzona opakovane deklaroval, že hlavnou prioritou jeho činnosti zostáva slovenská futbalová reprezentácia a jej príprava na záverečný turnaj EURO 2024,“ napísal zväz vo svojom oficiálnom stanovisku.

Portál sportnet.sk uvádza, že Calzona nahradil už 19. februára na lavičke SSC Neapol Waltera Mazzarriho a už v stredu bude kaučovať zápas proti FC Barcelona.

Ako píše sportnet.sk, jeho angažovanie potvrdil šéf klubu Aurelio De Laurentiis pre portál sport.sky.it.

Do šatne Calzonu uvedú už v utorok pred prvým tréningom o 14.00 a večer sa predstaví aj na tlačovej konferencii pred zápasom Ligy majstrov.

Skysport však uviedol, že Marek Hamšík by súčasťou realizačného tímu Neapolu byť nemal.

V Neapole Calzona pôsobil v rokoch 2015 – 2022 ako asistent trénera Maurizia Sarriho.

Úradujúci majster SSC Neapol, ktorého oporou je aj slovenský defenzívny stredopoliar Stanislav Lobotka, sa v aktuálnej sezóne trápi. Na 9. mieste tabuľky aktuálne stráca na vedúci Inter Miláno 27 bodov.


Súvisiaci článok
Nové prognózy sú na svete. Stihne Škriniar EURO?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť