Pondelok 16. 09. 2024 10:22:43 | Meniny má Ľudmila

Pre požiar v košickej nemocnici evakuovali pacientov

KOŠICE/ Pre požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice vo štvrtok ráno evakuovali pacientov. Informuje o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR na sociálnej sieti. Hlásia aj zranených. Podľa hasičov išlo o závažný požiar, pre ktorý evakuovali stovky ľudí.

TASR|7. marec 2024|07:50:31

"V budove bolo 766 osôb, evakuovaných bolo 404 ľudí. Na mieste bolo nasadených 13 kusov techniky a zasahovalo 35 hasičov. Požiar je už uhasený," uviedol pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach.

Požiar bol nahlásený okolo 1.30 h. Vypukol na štvrtom poschodí - psychiatrickom oddelení nemocnice na Triede SNP. Zisťovateľ určil ako príčinu požiaru manipuláciu s otvoreným ohňom.

"V skorých ranných hodinách bolo OS ZZS SR požiadané o súčinnosť pri transporte pacientov z nemocnice UNLP v Košiciach z dôvodu požiaru," uvádza OS ZZS s tým, že na miesto vyslali tri ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci a jednu ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci, ktoré pacientov transportovali do iných nemocníc.

Ako spresnila hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová, siedmich pacientov nadýchaných splodinami horenia transportovali do nemocnice v Šaci.


Súvisiaci článok
Slováci budú mať radosť! Spúšťame očkovanie novou vakcínou proti ochoreniu COVID-19
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť