Pondelok 16. 09. 2024 08:16:09 | Meniny má Ľudmila

Danko odstupuje z volieb prezidenta v prospech Harabina. Ten si želá neutralitu SR s garanciou Ruskej federácie

SLOVENSKO/ Andrej Danko oficiálne odstúpil z prezidentskej kampane v prospech Štefana Harabina. Urobil tak vraj na základe dohody z januára, podľa ktorej sa mal pred voľbami slabší z tejto dvojice vzdať v prospech toho, ktorý bude mať vyššie preferencie. Danko verí, že Harabin postúpi do druhého kola. Harabin si želá neutralitu Slovenska pod garanciu Ruskej federácie.

Michal Filek|18. marec 2024|10:17:48

Zdroj: Facebook Andrej Danko a Štefan Harabin

Súvisiaci článok
Pellegriniho s Korčokom vyzýva na súboj panoptikum slovenskej politiky - Kotleba, Harabin, Matovič, Danko, Švec... No na môj veru!
Čítajte viac >

Andrej Danko, podľa vlastných slov, urobil toto rozhodnutie, aby sa národné sily netrieštili.

„Snažil som sa ukázať, že dokážem prekročiť svoj tiež. Za úspech SNS a národných síl považujem, že sme boli pri tom, že vznikol blok národných strán a vznikla vláda Roberta Fica. V sobotu nás čakajú prezidentské voľby a naša dohoda v januári bola, že jeden druhého podporíme, ak jeden bude pred voľbami úspešnejší. Mám mandát SNS ustúpiť z voľby a plne podporujem pána Harabina,“ uviedol na spoločnej tlačovej konferencii Andrej Danko.

Predseda SNS je presvedčený, že Štefan Harabin to dotiahne do druhého kola prezidentských volieb.

„Prosím a žiadam mojich podporovateľov, aby hlasy v sobotu odovzdali v prospech doktora Harabina. Nebojím sa povedať: Voľte pána Harabina! Nepochybujem, že SNS by mala dobrého zástupcu.“

Harabina teší podpora SNS a jej predsedu. Opakuje sa tak vraj situácia spred piatich rokov.

„Ak vyhrám voľby a stanem sa prezidentom, ani jeden vojak, ani jeden náboj, ani jeden cent nepôjde na Ukrajinu. A na Slovensko nepríde ani jeden migrant a ani jeden vojak NATO,“ povedal Harabin.

Slovensko by vraj, podľa neho, malo byť neutrálnou krajinou. A neutralitu by mu mala garantovať Ruská federácia.

Harabin je presvedčený, že v prezidentských voľbách bude úspešný. Podľa jeho interného prieskumu sú jeho predvolebné preferencie ku dňu odstúpenia Andreja Danka na úrovni 19 %.


Súvisiaci článok
Štefan Harabin dnes oznámi svoju kandidatúru na prezidenta
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť