Streda 18. 09. 2024 21:48:27 | Meniny má Eugénia

Agresívneho medveďa z Liptovského Mikuláša zastrelili

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ/ Medveďa, ktorý v Liptovskom Mikuláši napadol piatich ľudí v utorok večer zastrelili. Zdroj: TASR

Erika Filekova|27. marec 2024|08:00:17

"Medveď, ktorý v Liptovskom Mikuláši zranil 5 ľudí bol včera o 21:50 úspešne odstrelený. Na jeho identifikáciu bol použitý dron s biometriou. Ďakujem všetkým zložkám na mieste," informuje na sociálnej sieti Facebook minister životného prostredia SR Tomáš Taraba.

Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) informovala, že zásahový tím v spolupráci s ostatnými bezpečnostnými zložkami organizoval po útoku medveďa 24-hodinové hliadky. Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR inštalovala na vybraných miestach fotopasce, ktoré slúžili na lokalizáciu jeho pohybu. Hlavným cieľom bolo zabezpečenie bezpečnosti obyvateľstva, ich zdravia a majetku a zamedzenie návratu problémového jedinca do intravilánu.

Medveď v nedeľu 17. marca napoludnie v Liptovskom Mikuláši poranil piatich ľudí. Mesto vyhlásilo v súvislosti s výskytom medveďa hnedého mimoriadnu situáciu. Žilinské krajské riaditeľstvo Policajného zboru nasadilo do služieb zvýšený počet hliadok a všetky dostupné prostriedky, ktoré monitorovali celé územie mesta a širšie okolie.


Súvisiaci článok
Medveď v centre Liptovského Mikuláša napadol dieťa, dvoch mužov a dve ženy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť