Piatok 18. 10. 2024 05:04:54 | Meniny má Lukáš

Na novom štadióne v Prešove sa majú o rok hrať futbalové ME, potrebujú ale viac peňazí. Stihne sa to?

PREŠOV/ Novučičký futbalový stánok v Prešove by mal byť hotový vo februári. Ak sa tak nestane, ohrozená tu bude organizácia zápasov ME do 21 rokov, ktoré na budúci rok hostí Slovensko. Výstavba sa totiž výrazne predraží, asi až o 1,5 milióna eur. O ďalšiu dotáciu chcú požiadať prešovskú župu. Či ju však dostanú, je otázne.

Michal Filek|15. máj 2024|10:20:14

Zdroj: Facebook/Marek Habčák - poslanec

Súvisiaci článok
Po rekonštrukcii slávnostne otvorili jeden z najkrajších prešovských parkov
Čítajte viac >

Primátor Prešova František Oľha v reportáži verejnoprávnej televízie RTVS uviedol, že druhé zásadné navýšenie prostriedkov na výstavbu vzniklo preto, že projektant navrhol parkovisko na inej skladbe podložia, ako je v skutočnosti. Tým sa stavba predraží asi o 600-tisíc eur.

Spolu s drahším osvetlením, ktoré bude na štadióne potrebné, sa výstavba predraží celkovo asi o 1,5 milióna eur.

O navýšenie dotácie chcú požiadať župu. Tá však už na štadión poslala cca. 7 miliónov eur a v tejto chvíli je otázne, že k tomu prihodí ďalšieho pol druha milióna.

Aspoň podľa hovorkyne Dáši Jeleňovej na to v tejto chvíli v rozpočte nemajú peniaze.

Ak chce však Prešov hosti mládežnícke Euro, musí výstavbu skončiť do februára. Podľa konateľa Futbal Tatran Aréna v Prešove Rastislava Mochnackého sa to stihnúť dá. Pracovať chcú aj cez víkendy.

Lenže potrebujú peniaze.

Na kontrolnom dni na stavbe bol aj prešovský mestský poslanec Marek Habčák.

„O Futbal Tatran Aréne bolo posledné roky počuť veľa. Prípravy projektu výstavby futbalového stánku boli veľmi náročné, pretože štadión mal byť vsadený do intravilánu mesta Prešov v mieste, kde stál starý futbalový štadión, čo so sebou prinieslo mnoho komplikácií a aby toho nebolo málo, investorom je miesta a regionálna samospráva. Pridajte k tomu extrémne navyšovanie cien za posledných 5 rokov a máte celkom slušný mix komplikácií, ktoré je treba zvládnuť. Nateraz sa zdá, že sa nám to podarilo a výstavba FTA arény zdarne napreduje,“ zhodnotil pozitívne naladený Habčák.

POZRITE SI VIDEO Z VÝSTAVBY ŠTADIÓNA


Súvisiaci článok
Najlepší jahodový koláč na svete upiekla Slovenka. "Milujem výzvy a 3D torty"
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť