Pondelok 08. 07. 2024 03:21:12 | Meniny má Ivan

Autobus na stanici v Košiciach zakliesnil a vliekol chodkyňu 200 metrov

KOŠICE/ Ťažké zranenia utrpela chodkyňa, ktorú v pondelok (20. 5.) zrazil a zakliesnenú vliekol zhruba 200 metrov autobus na autobusovej stanici v Košiciach. Policajný vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Informovala o tom košická krajská polícia na sociálnej sieti.

TASR|21. máj 2024|14:59:24

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Súvisiaci článok
Tragédia v Nitre: Chlapca zabil vlak!
Čítajte viac >

K nárazu autobusu medzimestskej dopravy do chodkyne došlo na cestnej komunikácii autobusovej stanice medzi perónmi na úrovni jedného z nástupíšť. Chodkyňa v tom čase prechádzala po vozovke na perón k autobusu. Po náraze spadla na vozovku a ostala ležať, to si však vodič autobusu nevšimol. Prešiel ponad ňu, pričom ju zakliesnenú zhruba v úrovni prednej nápravy vliekol a šúchal po ceste približne 200 metrov, až pokiaľ nezastal pri peróne.

"Až po zastavení a vystúpení z autobusu vodič započul kričanie zakliesnenej chodkyne, ktorú spod autobusu spolu s ďalšími ľuďmi vytiahol. Podľa predbežnej lekárskej správy chodkyňa utrpela ťažké zranenia a ostala hospitalizovaná v nemocnici, nikto iný sa nezranil," uviedla polícia.

V čase dopravnej nehody sa v autobuse nachádzal len vodič. Jeho dychová skúška bola negatívna.


Súvisiaci článok
Leteckí a horskí záchranári pomáhali mladému lesnému robotníkovi, ktorého zavalil strom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť