Sobota 27. 07. 2024 07:36:03 | Meniny má Božena

Mladí futbalisti do 17 rokov začali Euro remízou so Švédskom

PARALIMNI/ Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov vstúpila do zápolení v C-skupine na ME remízou 0:0 so švédskymi rovesníkmi. V utorkovom dueli v cyperskom Paralimni mali Švédi územnú prevahu, ale podobne ako ich súper si vytvorili iba minimum streleckých príležitostí. V D-skupine mladí Portugalci zdolali Španielsko 2:1.

TASR|22. máj 2024|14:00:06

Takto sa chalani radovali z postupu. ME začali solídnou remízou so Švédskom. Zdroj: SFZ

Súvisiaci článok
Petržalka má po 14-tich rokoch blízko k postupu do ligy. Michalovce nad priepasťou!
Čítajte viac >

Ďalší zápas na turnaji odohrajú zverenci trénera Branislava Fodreka v piatok 24. mája o 17.00 v Achnase proti Taliansku.

V pondelok 27. mája o 17.00 ich na rovnakom mieste čakajú mladí Poliaci.

Zo štyroch štvorčlenných skupín postúpia do štvrťfinále prvé dva tímy. Pre tímy na tretích a štvrtých miestach skupín sa šampionát končí.

Zápasy finálového turnaja sa hrajú na šiestich štadiónoch (3x Larnaka, Achnas, Limassol, Paralimni). Finále je na programe 5. júna na Alphamega Stadium v Limassole.

Slovensko - Švédsko 0:0

ŽK: Turanský, Vlna, Kováčik, Mišiak - Busuladžič, Hilvenius.

SR: Zajac - Turanský (78. Mišiak), Daniel, Balog, Okál - Trello (71. Osman), Stručka, Vlna - Lusale (71. Németh), Valko (62. Pira), Kováčik.

Branislav Fodrek, tréner SR 17: "Bol to typický prvý zápas na turnaji. Stál proti nám kvalitný tím s organizovanou hrou a výbornými individualitami. Remíza je však spravodlivá a odzrkadľuje dianie na ihrisku. Miestami bol síce súper nebezpečný, mal čistú šancu pred koncom po našej chybe, ale rovnako aj my sme mali niekoľko dobrých nedotiahnutých situácií. Nikto nechcel spraviť výraznejšiu chybu a čakal na nejakú premenenú šancu. Tá však neprišla. Bol to skôr medzišestnástkový zápas, ktorý vyústil do zaslúženej bezgólovej remízy. Každý bod na tejto úrovni je však cenný a mňa ako trénera teší, že chlapci vydali v tomto zápase zo seba maximum."


Súvisiaci článok
Za najlepšieho hráča ligy vyhlásili Kuca. V jedenástke roka štyria Slovanisti a traja Trnavčania
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť