Nedeľa 07. 07. 2024 19:16:25 | Meniny má Oliver

Prievidzskí žiaci si zlepšia finančnú gramotnosť vďaka novému projektu

PRIEVIDZA/ Základná škola s materskou školou (ZŠ a MŠ) na Malonecpalskej ulici v Prievidzi sa minulý rok zapojila do inovatívneho programu FinQ, ktorého cieľom je rozvíjať finančnú a čitateľskú gramotnosť žiakov, kritické myslenie a kreativitu.

Natália Štepanovičová|4. júl 2024|16:20:27

Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
Hodiny dejepisu v múzeu. Aj takto môže vyzerať duálne vzdelávanie pre žiakov základných škôl
Čítajte viac >

V prvej fáze projektu, ktorá trvala od septembra minulého roka až do júna tohto roka sa deväť pedagógov školy, vrátane jej vedenia, zúčastnilo 55 hodinového inovačného vzdelávania Rozvoj profesijných kompetencií učiteľov v programe rozvoja zručností pre 21. storočie. Po absolvovaní vzdelávania, učitelia používali na hodinách metodiky pre jednotlivé vzdelávacie oblasti, ktoré doplnili pracovnými listami.

Prvé online testovanie

V septembri škola zrealizuje prvé online testovanie žiakov zamerané na zistenie reálnej úrovne finančnej gramotnosti na jednotlivých stupňoch vzdelávania. Následne sa budú kompetencie žiakov rozvíjať a po roku sa bude zisťovať ich osobný pokrok.

"Program prinesie možnosť pravidelnej diagnostiky kompetencií žiakov pre 21. storočie. Výsledky bude škola získavať na úrovni žiaka, triedy a školy a súčasne dáva možnosť rodičom sledovať pokrok svojho dieťaťa v oblasti rozvoja jeho finančnej kultúry,“ zhodnotila prínos programu riaditeľka školy Ľubomíra Holíková.

Projekt FinQ je financovaný Nadáciou Slovenskej sporiteľne a Nadáciou Národnej banky Slovenska. Škola začala používať aj platformu hybridného vzdelávania EDUQ na vzdelávanie žiakov v online priestore a využívanie všetkých metodík a didaktických pomôcok v interaktívnej podobe.

Primátorka Prievidze Katarína Macháčková vyjadrila spokojnosť, že ZŠ s MŠ na Malonecpalskej ulici systematicky zavádza do výchovy a vzdelávania nové, podnetné a moderné prvky, vďaka čomu poskytuje deťom a žiakom komplexné vzdelávanie 21. storočia.

Zavedením programu do vyučovania škola získala značku kvality Škola programu FinQ.


Súvisiaci článok
Letnú školu využili žiaci v Liptovskom Mikuláši i na náuku o finančnej gramotnosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť