Sobota 07. 09. 2024 17:23:30 | Meniny má Marianna

OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Historický park Štefanová pozýva dobrodruhov na cestu do dávnych čias

ŠTEFANOVÁ/ Naša dnešná cesta nepovedie len do malebnej dedinky Štefanová v okrese Pezinok, ale aj do minulosti. Chystáme sa totiž zablúdiť do stanu pravekých lovcov z doby kamennej, naskočiť na husitský voz, zatrúbiť na kravskom rohu a prechádzať sa po cvičisku gladiátorov. Poďte s nami spoznať Historický park Štefanová!

Alžbeta Mareková|27. júl 2024|11:00:06

Zdroj: www.historypark.sk

Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Lomnický štít - nezabudnuteľný zážitok v tatranských oblakoch
Čítajte viac >

Obec Štefanová sa nachádza v Trnavskej pahorkatine, na úpätí Malých Karpát. Nie je z nej ďaleko do Trnavy ani do Pezinka a od nášho hlavného mesta ju delí približne tridsať kilometrov. Atraktívny región vábi turistov na prírodné krásy aj kultúrne zážitky, my sa však dnes vydáme za históriou a dobrodružstvom.

1.jpg Zdroj: www.historypark.sk

2.jpg Zdroj: www.historypark.sk

Historický park Štefanová je miesto ako stvorené na perfektný prázdninový výlet. Či už vaši malý dobrodruhovia priahnu po zábave, nových zručnostiach, alebo akčných zážitkoch, každý si tu príde na svoje.

3.jpg Zdroj: www.historypark.sk

4.jpg Zdroj: www.historypark.sk

Návštevníci tu môžu zábavnou formou spoznávať rôzne historické obdobia. Drevené bludisko vás prevedie časom od rytierskych sál až po vojnové zákopy, a to všetko v tôni starého jablkového sadu. Je to ako listovať v knihe dejepisu, kde je možné dotknúť sa obrázkov a zažiť dávne časy.

5.jpg Zdroj: www.historypark.sk

6.jpg Zdroj: www.historypark.sk

„Expozície sú zakomponované do bludiska, alebo ak chcete do labyrintu. Blúdite po rôznych historických obdobiach, skúšate si helmy, poťažkáte si staré zbrane (meče, dýky, pušky, šable), ohmatáte si praveké nástroje, zatrúbite si na kravskom rohu a pritom sa i niečo naučíte. V bunkri Československých legionárov budete mať pocit, že posledný legionár práve niekde vybehol a nechal tu svoju pušku, čapicu, helmu a aj svoj ručne maľovaný prapor,“ informuje historický park na svojej webovej stránke.

7.jpg Zdroj: www.historypark.sk

8.jpg Zdroj: www.historypark.sk

V Opevnenej dedine statoční bojovníci zažijú atmosféru minulých čias a môžu sa stať súčasťou dávnych bojov. Oči výskumníkov potešia jaskynné maľby a zvedavci môžu skúsiť prácu s dobovými nástrojmi. Čakajú na vás aj zasnené výhľady na Malé Karpaty a impozantný hrad Červený Kameň.

Pri predstavovaní Historického parku Štefanová sme vychádzali z oficiálnej stránky www.historypark.sk


Súvisiaci článok
VIDEO Vstúpte do izieb plných spomienok. Takto sa žilo na Slovensku v socializme!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť