Štvrtok 19. 09. 2024 16:04:45 | Meniny má Konštantín

Novinka v záchrannej službe. Za pacientom vyrazí lekár na osobnom aute!

SLOVENSKO/ Na Slovensku sa od augusta spúšťa nový systém v záchrannej zdravotnej službe, tzv. rendez-vous (RV). Nový typ ambulancií bude od daného dátumu v prevádzke u troch poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby v rámci Slovenska. TASR o tom informovali z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR.

TASR|29. júl 2024|11:00:06

Zdroj: Facebook / Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR

Súvisiaci článok
Košickí lekári, ako prví na Slovensku, zaviedli dievčatku sluchový implantát, ktorý jej umožní počuť
Čítajte viac >

"Do projektu sa zapojí Záchranná služba Košice s RV Košice, Záchranná zdravotná služba Bratislava s RV Žilina a spoločnosť RZP s posádkou RV v Trenčíne, ktoré na to získali od ministerstva zdravotníctva aj právoplatné rozhodnutia. Súčasne na spoločných stretnutiach garantovali materiálnu, technickú aj personálnu pripravenosť," priblížili.

O novom systéme v záchrannej zdravotnej službe hovorila už vlaňajšia novela o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. "Som úprimne rád, že presne po roku môžem za OS ZZS SR s radosťou oznámiť, že po dlhých mesiacoch odbornej a precíznej prípravy od 1. augusta spúšťame testovaciu prevádzku tohto systému," dodal riaditeľ operačného strediska Osama Al-Khaldi. Nový typ sanitiek ocenila aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). "Verím, že takéto ambulancie, ktoré sa osvedčili aj v iných európskych krajinách, sa po testovacej prevádzke objavia vo viacerých regiónoch Slovenska," skonštatovala.

Ambulancia rýchlej lekárskej pomoci v stretávacom režime (RV) má zabezpečiť rýchlejšie poskytnutie odbornej zdravotnej starostlivosti. Ide o osobné motorové vozidlo s lekárom a s materiálno-technickým vybavením podobným ambulancii rýchlej lekárskej pomoci.


Súvisiaci článok
Horskí záchranári mali v Tatrách poriadne rušný nedeľný večer
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť