Štvrtok 19. 09. 2024 11:41:27 | Meniny má Konštantín

V Partizánskom pokračujú s rekonštrukciou ciest, mesto zaplatí skoro 220-tisíc eur

PARTIZÁNSKE/ V meste zrealizujú investície do opráv vybraných úsekov ciest. K prácam pristúpia dodávatelia počas augusta, radnica za ne zaplatí viac ako 219-tisíc eur.

Natália Štepanovičová|2. august 2024|12:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
Kritická cesta na Orave sa dočká rekonštrukcie. Opravy sa začnú čoskoro
Čítajte viac >

Rekonštrukciou prejde ďalšia časť cesty na Ulici generála Svobodu, a to v úseku od kruhovej križovatky po vjazd na parkovisko pred kinom. Súčasťou diela sú aj odstavné plochy pred bankou, ktoré budú zhotovené z drenážnej dlažby.

"Pribudnú nové uličné vpuste, dlažba, bezpečnostné prvky pri priechodoch pre chodcov z dlažby pre zrakovo znevýhodnených a reflexné gombíky," informoval primátor Jozef Božik. Celková plocha rekonštrukcie je podľa neho 1310 metrov štvorcových.

Firma Strabag, ktorá rekonštrukciu zrealizuje, opraví aj povrch ciest na Gorkého ulici od križovatky s Ulicou Albína Grznára po Ulici Terézie Vansovej, Veľkej okružnej pri radových garážach, Veľkej okružnej na výjazde k cyklotrase, Malej okružnej na ploche pred reštauráciou a Trenčianskej ulici. Rovnako obnoví chodník pre chodcov a cyklistov vedľa cesty I/64.

Práce by mali začať v druhom augustovom týždni. Mesto Partizánske firme zaplatí 101-tisíc eur.

Obnovovať sa bude vo viacerých mestských častiach

„Súčasne s veľkoplošnými opravami budeme pokračovať v opravách výtlkov asfaltobetónovou zmesou. Tentoraz sa zameriame na mestské časti Návojovce, Malé Bielice, Veľké Bielice a Šimonovany,” doplnil primátor Božik.

Samospráva podľa neho plánuje opraviť 1000 metrov štvorcových poškodených úsekov. Najvýhodnejšiu ponuku na ďalšie opravy predložila firma Cesty Nitra vo výške 48 570 eur.


Súvisiaci článok
Rekonštrukcia cesty cez Martin bude stáť dva milióny eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť