Streda 18. 09. 2024 12:05:38 | Meniny má Eugénia

OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Zábavný park Fantázia je detský splnený sen

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ/ Liptov láka rodiny nádhernou prírodou a prísľubmi unikátnych zážitkov. Keď sa obloha zamračí a dážď zaklope na okno, nezúfajte! Prinášame vám skvelý tip na daždivý deň v Liptovskom Mikuláši. Spoznajte zábavný park Fantázia!

Alžbeta Mareková|3. august 2024|09:13:05

Zdroj: Alžbeta Mareková

Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Historický park Štefanová pozýva dobrodruhov na cestu do dávnych čias
Čítajte viac >

Za nápadom stojí Cyril Fogaš, ktorého meno vám môže byť známe vďaka populárnym projektom Dom hore nohami a Heliport Liptov. Aby vedel, čo deti naozaj chcú, radí sa priamo u odborníkov – svojich piatich vnúčat. Spolu s nimi sa ponára do ich fantázie a snaží sa vymyslieť niečo, čo ich úplne očarí.

01.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

02.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Zábavný park sa svojich návštevníkov snaží okúzliť už pri vstupe. Cesta vysvietenou chodbou je presne tým pravým vstupom do rozprávkovej krajiny.

1.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

2.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Na jej konci vás už čaká hlavná postava zábavného parku – Liptovský obor. Meria približne desať metrov a zastihnete ho pri obede. Prívetivo sa usmieva a vychutnáva si z misky halušky. Obklopujú ho ovečky a pozornému oku neuniknú žiadne detaily. Všimnite si jeho kyjak, obrovskú topánku a veľkú pec, na ktorej si práve varí čaj. Jeho tvorba bol zložitý proces, ktorý trval neuveriteľných 15000 hodín. Vytvorili ho umelci zo Spiša.

3.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

4.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

V ďalšej časti parku na vás čaká naozajstné lietadlo a nazrieť môžete aj do pilotovho kokpitu. Všetky zvedavé očká rozžiari fantastický kolotoč, ktorý akoby práve vypadol z detského sníčka.

5.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

6.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Ďalšie dobrodružstvo čaká malých objaviteľov pri vláčikovom mestečku. „Ide o jeden z najväčších modelov kompletného železničného koľajiska s pohyblivými vláčikmi a figúrami na Slovensku. Veľký model ponúka deťom, ale aj dospelým náhľad do mesta plného ulíc, budov, domov, áut a samozrejme, vlakov,“ uvádza zábavný park na svojom webe. Pred mestečkom stojí panel s gombíkmi, ktorými návštevníci môžu ovládať dianie v určitých častiach mestečka.

7.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

8.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Športovcov poteší lezecká stena, malých pretekárov zasa autodróm. A úplne všetkých nadchne detské ihrisko Chrobáčikovo, kde na deti čaká množstvo šmýkačiek a preliezačiek. Rodičia si môžu zatiaľ oddýchnuť v príjemnej kaviarni.

9.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

10.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

11.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Skúste hodiť guľôčku do guľôčkovej dráhy, ktorú nájdete hneď na prízemí. Zahrá vám milé melódie a deti budú s potešením sledovať jej cestu.

13.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

14.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Určite neobíďte ani výstavu lega, od ktorej malí stavitelia neodtrhnú oči. Súčasťou zábavného parku bude onedlho aj dinopark a vesmírny svet.

15.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

16.jpg Zdroj: Alžbeta Mareková

Zábavný park Fantázia ohromuje svojou prepracovanosťou detailov a kreatívnym prevedením. Po jeho návšteve sa určite stane obľúbenou spomienkou vašich detí z dovolenky.

Pri predstavovaní zábavného parku Fantázia sme vychádzali z oficiálnej stránky www.fantazialiptovpark.sk


Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Lomnický štít - nezabudnuteľný zážitok v tatranských oblakoch
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť