Štvrtok 19. 09. 2024 20:48:53 | Meniny má Konštantín

Šimkovičová chce prešetriť organizáciu divadla v Malej Frankovej, ktoré Kuffa prerušil

SLOVENSKO/ Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) zvažuje nariadiť prešetrenie organizácie nedeľňajšieho (18. 8.) divadelného predstavenia Moje baby v obci Malá Franková. Na sociálnej sieti to zdôvodnila podozrením na porušenie zákona v súvislosti s ohrozením mravnej výchovy mládeže.

TASR|19. august 2024|18:25:38

Zdroj: Martina Šimkovičová

Súvisiaci článok
Kuffa zastavil divadelné predstavenie a spôsobil incident. Vraj ho napadli
Čítajte viac >

Šimkovičová pritom poukazuje na fakt, že inscenácia nie je vhodná pre divákov mladších ako 18 rokov.

"Organizátori festivalu Zogrod v Malej Frankovej túto skutočnosť však vo svojich materiáloch neuviedli, čo považujem za veľkú chybu a zlyhanie pri organizácii," uviedla ministerka.

Konanie štátneho tajomníka ministerstva životného prostredia Štefana Kuffu vysvetlila snahou upozorniť na nevhodnosť programu.

"Chcem odsúdiť akékoľvek násilie na kultúrnych podujatiach a zdôrazniť potrebu dôsledného a zodpovedného správania organizátorov pri verejných podujatiach," zdôraznila Šimkovičová, upozorňujúca na škodlivý efekt, ktorý mohla mať inscenácia, svojím obsahom i jazykom, na prítomných maloletých divákov.

Divadelné predstavenie v obci Malá Franková narušil v nedeľu incident. Herci Národného divadla Košice ho tak neodohrali celé. Do predstavenia mal vstúpiť Kuffa a zastaviť ho. Nasledovať mala hádka medzi ním a divákmi. Štátny tajomník envirorezortu tvrdí, že bol pri incidente napadnutý.


Súvisiaci článok
Fico podrží Šimkovičovú a navrhne odvolanie Šimečku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť