Štvrtok 19. 09. 2024 06:13:33 | Meniny má Konštantín

V utorok nebudú odvolávať ani Šimkovičovú. Poslancov prišlo ešte menej

SLOVENSKO/ Poslanci Národnej rady (NR) SR neboli v utorok uznášaniaschopní ani pri druhom pokuse začať mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS).

TASR|20. august 2024|11:30:00

Dnes to parlamentu nedorazila. Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Martina Šimkovičová

Súvisiaci článok
Šimkovičová chce prešetriť organizáciu divadla v Malej Frankovej, ktoré Kuffa prerušil
Čítajte viac >

V rokovacej sále sa ich prezentovalo len 60. Podpredseda NR SR poverený riadením parlamentu Peter Žiga (Hlas-SD) preto odložil začiatok schôdze na stredu (21. 8.) od 11.30 h.

Mimoriadnu schôdzu s návrhom na odvolanie Šimkovičovej iniciovali opoziční poslanci. Vyčítajú jej okrem iného personálne zmeny v Slovenskom národnom divadle (SND) a Slovenskej národnej galérii (SNG). Opozícia tvrdí, že Šimkovičová rozkladá verejnoprávne médiá, verejnoprávne fondy, ohrozuje rekonštrukcie pamiatok či erbové kultúrne inštitúcie.

Ministerka deklaruje, že na svoje kroky má právo a koná zákonne. Stojí si za opodstatnenosťou svojich krokov v prípade odvolania riaditeľov kultúrnych inštitúcií. Dôvod na jej odvolanie nevidí ani premiér Robert Fico (Smer-SD).

Ani pri pokuse o odvolávanie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) v utorok ráno sa neprezentovalo dostatok poslancov. O návrhu sa preto bude opäť tiež rokovať v stredu ráno.


Súvisiaci článok
Fico podrží Šimkovičovú a navrhne odvolanie Šimečku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť