Štvrtok 19. 09. 2024 11:15:17 | Meniny má Konštantín

Požiar v Ludrovskej doline aj v nedeľu likviduje takmer 5 desiatok hasičov

NÍZKE TATRY/ Požiar v ťažko prístupnom teréne v Ludrovskej doline likviduje v nedeľu 47 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, na hasení sa podieľajú i vrtuľníky.

TASR|8. september 2024|11:55:07

Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Súvisiaci článok
Stále bojujú s požiarom. Hasiči si v Ludrovskej doline zriadili štáb
Čítajte viac >

Situáciu na mieste bol preveriť i minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Adrián Mifkovič. Informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ Zuzana Geguššová.

Prieskum požiariska v nedeľu od rána zabezpečovali hasiči pomocou dronu, na základe neho rozhodli o ďalšom postupe. "Hasenie budú zabezpečovať vrtuľníky leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR a Ministerstva obrany SR pomocou bambi vakov," uviedla Geguššová.

Desiatich príslušníkov modulu pozemného hasenia podľa nej vysadili na vrchole kopca, odkiaľ sa presunú pod previs skál na miesta, kde sa voda z bambi vaku nedostane a jednoduchými technickými prostriedkami budú rozhrabávať a hasiť ohniská.

Celkovo sa na likvidácii požiaru podieľa 47 hasičov z HaZZ a dobrovoľných hasičských zborov obcí so 17 kusmi hasičskej techniky.

Požiar v Ludrovskej doline vypukol ešte v piatok (6. 9.) popoludní v ťažko prístupnom teréne s rozlohou 100 krát 100 metrov.


Súvisiaci článok
Pri požiari v Nízkych Tatrách zasahujú desiatky hasičov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť