Streda 16. 10. 2024 04:14:25 | Meniny má Vladimíra

V sninskej nemocnici otvorili novú urologickú ambulanciu

SNINA/ V stredu 2. októbra otvorili v Nemocnici Snina novú urologickú ambulanciu. Je vybavená modernými technológiami a ponúka odbornú starostlivosť pacientom, ktorých trápia urologické problémy. Zdroj: nemocnicasnina.sk.

Lenka Ménová|6. október 2024|17:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Jesenná kvapka krvi v Sabinove pozýva dobrovoľných darcov poskytnúť ten najšľachetnejší dar, ktorý môže zachrániť život
Čítajte viac >

Nemocnica v Snine spravila ďalší krok k zlepšeniu zdravotnej starostlivosti pre svojich pacientov. Len pred pár dňami otvorila novú urologickú ambulanciu, ktorá bude poskytovať nevyhnutnú špecializovanú starostlivosť pre obyvateľov regiónu.

Odborný personál na čele s lekárom Patrikom Nebesníkom je pripravený poskytnúť pacientom kvalitnú diagnostiku a liečbu ochorení močového systému a mužského reprodukčného systému s maximálnou starostlivosťou a profesionalitou.

Urológia je medicínsky odbor, ktorý sa zaoberá diagnostikou a liečbou ochorení močového traktu u mužov a žien, ako aj problémami reprodukčného systému u mužov. Medzi najčastejšie problémy, ktorými sa urológia zaoberá, patria napríklad infekcie močových ciest, obličkové kamene, inkontinencia, zväčšená prostata či rakovina prostaty.

Význam pre región

Otvorenie novej urologickej ambulancie je obrovským prínosom pre miestnych obyvateľov, keďže dlhodobo cítili nedostatok špecializovaných zdravotných služieb v tejto oblasti. Predtým museli niektorí pacienti cestovať do vzdialenejších ambulancií, čo nebolo vždy pohodlné ani efektívne, najmä pre starších ľudí či tých so zhoršeným zdravotným stavom. Práve preto je táto nová ambulancia vítaným krokom, ktorý zvýši dostupnosť zdravotnej starostlivosti a zlepší kvalitu života pacientov.

Situácia v slovenskom zdravotníctve

Nedostatok lekárov a špecializovaných zdravotníckych služieb je celoslovenský problém. Slovenské zdravotníctvo dlhodobo čelí výzvam, ako sú odliv zdravotníckeho personálu do zahraničia a znižujúci sa počet odborníkov v určitých medicínskych odboroch. Urológia je jednou z oblastí, kde je akútny nedostatok špecialistov, a preto má otvorenie novej ambulancie v Snine ešte väčší význam.

Pre obyvateľov regiónu to znamená rýchlejší prístup k potrebnej starostlivosti, čo môže mať pozitívny vplyv na celkové zdravotné výsledky, pretože včasná diagnostika a liečba sú kľúčové pri mnohých urologických ochoreniach. Nemocnica v Snine tak dáva signál, že reaguje na potreby svojich pacientov a snaží sa zlepšovať kvalitu poskytovaných služieb napriek náročnej situácii v celom slovenskom zdravotníctve.


Súvisiaci článok
Meno nového ministra zdravotníctva je vecou strany HLAS, povedal Fico
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť