Reportáž priniesla verejnoprávna RTVS.
„Môžeme sa začať baviť o nejakom národnom menu tak, ako máte v Rakúsku. Viete, že máte tri polievky: goulash suppe, fritaten suppe a máte nejaké hlavné národné jedlá,“ opísal svoju myšlienku Andrej Danko a takto ho odcitovala RTVS.
Reštaurácie mu odkázali, že slovenské jedlá ponúkajú už desiatky rokov.
Televízia spravila anketu medzi ďalšími koaličnými politikmi. Pýtala sa ich, aké slovenské jedlo by na jedálnom lístku v národnom menu nemalo chýbať.
Denisa Saková by privítala kurča s ryžou a kačacie hody. Tomáš Taraba je viac na šaláty. Erikovi Tomášovi by určite neprekážali bryndzové halušky. Richard Raši si všimol, že v reštauráciách, ktoré navštevuje, už aj tak slovenské menu ponúkajú.
Prevažne odmietavo sa však k nápadu stavajú samotné reštaurácie. Jedna z nich, ktorú oslovila RTVS uviedla, že kapustnicu, bryndzové halušky a pirohy ponúka už 23 rokov.
Riaditeľka hotela v Starej Lesnej Júlia Szaffková zase hovorí, že si nevie predstaviť slovenské jedlá v čínskej, či thajskej reštaurácii.
Z nápadu si začali robiť srandu už aj bratia Česi. Portál novinky.cz prišiel s titulkom: „Halušky v sushi bare? Dankova SNS chce zaviesť v reštauráciách na Slovensku národné menu.“
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť