Nedeľa 30. 06. 2024 14:00:47 | Meniny má Melánia

Nečítate knihy? Nevadí, teraz si ich vďaka knižniciam Banskobystrického samosprávneho kraja môžete aj vypočuť!

SLOVENSKO/ Knižnice Banskobystrického samosprávneho kraja prišli s veľkou novinkou. Ku klasickým výpožičkám papierových kníh a e-kníh od 6. marca pridávajú službu požičiavania audiokníh. Tá je dostupná online a zadarmo, v cene ročného členského poplatku.

Andrea Chudová|14. marec 2024|15:00:06

Všetci registrovaní čitatelia si môžu vybrať spomedzi 300 titulov až štyri audio-tituly naraz. Zdroj: Facebook Ondrej Lunter

Súvisiaci článok
Namiesto kontroly ruža. Banskobystrickí policajti na MDŽ prekvapili ženy za volantom
Čítajte viac >

Župné knižnice Banskobystrického samosprávneho kraja teraz rozširujú svoju ponuku o možnosť požičať si audioknihy spolu s bežným požičiavaním kníh a elektronických kníh. Všetci registrovaní čitatelia majú online prístup k výberu až štyroch audiokníh z ponuky 300 titulov úplne zadarmo.

„Od januára 2020 začali všetky regionálne knižnice BBSK poskytovať výpožičky e-kníh. Začínali sme s ponuku 6 000 e-kníh, dnes majú čitatelia k dispozícii viac ako 16-tisíc elektronických titulov. Teraz k tomu pridávame novú službu výpožičky audiokníh, ktorá je pre našich registrovaných čitateľov vo všetkých šiestich knižniciach zdarma, v cene ročného členského poplatku,“ povedal župan Ondrej Lunter.

431117243_822609339880073_7653729419615324225_n.jpg Vo všetkých šiestich knižniciach je výpožička audio-titulov v cene ročného členského poplatku. Zdroj: Facebook Ondrej Lunter

Ako si vypožičať audioknihu?

Výpožička audioknihy aj e-knihy je jednoduchá a možná rovno z domu, kompletný postup majú knižnice zverejnené na svojich webových stránkach.

„Stačí si stiahnuť aplikáciu Palmknihy a prihlásiť sa do nej rovnakým e-mailom, aký používate vo vašom čitateľskom konte. Tým sa aplikácia s vašim kontom spáruje a potom si už len jednoducho vyberáte z ponuky audiokníh, ale aj elektronických kníh, priamo na webe vašej knižnice,“ doplnil Peter Černek, riaditeľ odboru kultúry Úradu BBSK.

Ponuku audiokníh bude župa postupne rozširovať, čitatelia však už dnes majú možnosť vypožičať si až štyri tituly súčasne na dobu 31 dní. Okrem technologických inovácií investuje BBSK aj do samotných budov a vybavenia knižníc.


Súvisiaci článok
Dve najväčšie Banskobystrické sídliská budú mať nové cyklotrasy. Kadiaľ povedú?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť