Sobota 18. 05. 2024 01:49:09 | Meniny má Viola

Juraj Slafkovský v poslednom zápase v NHL strelil 20. gól a aktivoval si bonus štvrť milióna dolárov

MONTREAL/ WASHINGTON/ Juraj Slafkovský v noci odohral svoj posledný zápas v aktuálnej sezóne v NHL. Podarilo sa mu v ňom dosiahnuť na viacero okrúhlych mét. To najpodstatnejšie však je, že svojím 20. gólom v sezóne aktivoval článok zmluvy, podľa ktorej mu vyplatia bonus 250 000 dolárov. Okrem toho to zaznamenal aj svoju 30. asistenciu a dosiahol 50 kanadských bodov.

Michal Filek|17. apríl 2024|07:50:10

Zdroj: Facebook/Canadiens de Montréal

Súvisiaci článok
VIDEO Famózny mladíček Slafkovský strelil svoj prvý hetrik v NHL. Bol prvou hviezdou zápasu
Čítajte viac >

Juraj Slafkovský prekonáva rekordy ako na bežiacom páse. V poslednom zápase sezóny proti Detroitu zaznamenal gól a asistenciu. Jeho tím síce prehral 4:5 po nájazdoch, ale Slovák môže byť spokojný.

Najmä s tým, že si dvadsiatym gólom aktivoval bonus štvrť milióna dolárov. Na ľade strávil 23 minút a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Gól strelil z jednej zo svojich troch striel, ktoré vyslal na bránu súpera.

Radosť z úspešnej noci môže mať aj Martin Feherváry. Jeho Washington Capitals si totiž vybojoval miestenku do bojov o Stanleyho pohár. Capitals porazili Philadelpiu 2:1, pričom Fehy nastupoval v prvej obrannej dvojici s Johnom Carlsonom.

V play-off tak uvidíme dvoch Slovákov – Erika Černáka (Tampa Bay) s Martinom Fehervárym. Nebudú tak k dispozícii tímu Slovenska na MS. Pripojiť by sa však mohli po prípadnom vypadnutí v prvom kole.

Slafkovský s Tatarom, Nemcom, Regendom a Pospíšilom by mali byť voľní. Uvidíme, či prídu. Vyjasniť by sa to mohlo v najbližších dňoch, či dokonca hodinách.


Súvisiaci článok
VIDEO Slafkovský stanovil tínedžerský rekord Montrealu na 41 bodov. V sobotu oslávi 20 rokov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť