Pondelok 16. 09. 2024 09:14:18 | Meniny má Ľudmila

Tri ženy v nemocnici napadli lekára

RIMAVSKÁ SOBOTA/ V areáli nemocnice v Rimavskej Sobote napadla skupina osôb primára interného oddelenia. Lekára v službe atakovali verbálne i fyzicky príbuzní hospitalizovaného pacienta, obvineniu z výtržníctva čelia tri ženy.

TASR|10. jún 2024|15:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
Dráma na východe: Seniorka napadla nožom mladšiu kolegyňu!
Čítajte viac >

Pre TASR to potvrdila polícia i nemocnica. Na incident upozornila TV Joj.

K útoku na lekára došlo v areáli rimavskosobotskej nemocnice ešte 2. júna. Skupina osôb napadla primára interného oddelenia počas jeho služby pri prechádzaní medzi pavilónmi. Polícia z prečinu výtržníctva obvinila tri ženy, ktoré sa skutku dopustili v spolupáchateľstve.

"V areáli nemocnice fyzicky napadli lekára, čím mu spôsobili aj zranenia. Obvinené sú stíhané na slobode. Prípad je v štádiu vyšetrovania, čakáme na výsledky znaleckého skúmania," priblížila pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Incident nasnímali aj kamery nemocnice, záznam bol poskytnutý polícii. Nemocnica v súčasnosti zvažuje posilnenie zabezpečenia priestorov urgentného príjmu o prítomnosť súkromnej bezpečnostnej služby.

"Tento útok považujeme za neakceptovateľný. Aj preto chceme iniciovať legislatívnu zmenu na zvýšenie právnej ochrany zdravotníkov nielen počas samotného výkonu, ale aj v súvislosti s poskytovanou zdravotnou starostlivosťou. Čoraz viac sa agresivita v spoločnosti prenáša na pôdu nemocníc a polikliník a zdravotníci sa stávajú terčom útokov dokonca aj mimo samotných zariadení," skonštatoval pre TASR hovorca Penta Hospitals SK Tomáš Kráľ.


Súvisiaci článok
Mladík v Bánovciach dával tajne manželke do nápojov drogu, no prišla na to. Azda chcel, aby bola povoľnejšia?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť