Piatok 20. 09. 2024 19:40:29 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Muž na Kramároch napadol druhého pacienta, aj zdravotníkov

BRATISLAVA/ Pacient fyzicky útočil v sobotu (22. 6.) podvečer na centrálnom príjme v nemocnici na bratislavských Kramároch krátko potom, čo bol do nej prevezený záchrannou zdravotnou službou. Napadol tam iného pacienta čakajúceho na vyšetrenie a následne sestru a ďalšieho zdravotníka.

TASR|23. jún 2024|11:43:49


Súvisiaci článok
Tri ženy v nemocnici napadli lekára
Čítajte viac >

Obaja zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín. Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) o tom informovala na sociálnej sieti.

UNB poukázala na to, že pre zranenia ruky, ktoré napadnutý zdravotník utrpel, bude práceneschopný. Privolaná polícia agresívneho pacienta umiestnila do cely predbežného zadržania. V krátkej dobe bude podľa UNB na neho podané trestné oznámenie.

"Ako lekár som sa s agresívnymi pacientmi stretol už niekoľkokrát, je to vždy veľmi nepríjemné a pochopiteľne nikto z nás nechce takéto situácie pri výkone svojej práce zažívať. Pre mňa osobne je však zarážajúce, ako často prichádza k takýmto agresívnym útokom na zdravotníkov. Zdravotníci nesmú byť vystavovaní verbálnym ani fyzickým útokom," povedal riaditeľ UNB Alexander Mayer. Ten zároveň žiada spoločnosť o odsúdenie takýchto činov a podporu zdravotníkov. Napadnutým zdravotníkom zaželal skoré uzdravenie.

UNB avizovala, že okrem bezpečnostnej služby plánuje zavádzať aj ďalšie opatrenia, ktoré zvýšia bezpečnosť zdravotníkov a eliminujú útoky.


Súvisiaci článok
Vyšetrovanie tragédie v bratislavskom hniezde záchrany stále neuzavreli. Nemocnica ho už neplánuje otvoriť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť