Sobota 28. 09. 2024 21:55:25 | Meniny má Václav

Ficovi odborníci chystajú už tretiu novelu novely trestného zákona!

SLOVENSKO/ Hranicu, od ktorej bude nezaplatenie cla trestným činom, chce koalícia vrátiť na 10-tisíc eur. Na takej úrovni bola pred schválenou novelou trestného zákona. Nadácia Zastavme korupciu poukazuje na to, že novelu ide vládna koalícia opravovať už tretíkrát. Namiesto toho, aby sa venovali zlepšovaniu života ľudí.

Michal Filek|26. september 2024|10:00:07

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Boris Susko - minister spravodlivosti SR

Súvisiaci článok
Ústavný súd rozhodol: Väčšina trestných kódexov je v súlade s Ústavou SR
Čítajte viac >

„Bude mať nakoniec viac častí ako knižná séria Harryho Pottera?“ pýta sa Nadácia Zastavme korupciu na sociálnej sieti.

Naráža tak na pripravovanú novelu novely trestného zákona, ktorú vláda nasilu pretlačila. A ktorá bola, podľa Nadácie, plná chýb a problémov.

„Okrem nárastu krádeží a nepriamej amnestie ľudí obvinených z korupcie priniesla aj legislatívny chaos. Národná rada ju ide opravovať už tretíkrát,“ všíma si protikorupčná organizácia.

Poslanci tentokrát znižujú hranicu, od ktorej bude nezaplatenie cla trestným činom. Vracajú ju naspäť na 10-tisíc eur, kde bola pred prvou novelou ministra Suska.

„Zákon je však stále katastrofou a mnohé jeho časti môžu naďalej prekážať aj Európskej komisii. Ani tretia oprava preto nemusí byť poslednou. Parlament je tak zaťažovaný opravovaním babráckych zákonov a prichádza o čas, ktorý by mohol venovať zlepšovaniu života ľudí,“ uzavrela svoje hodnotenie Nadácia Zastavme korupciu.


Súvisiaci článok
Susko: SaS klame, že sa na Slovensku začalo masívne kradnúť!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť