Nedeľa 29. 09. 2024 20:53:11 | Meniny má Michal, Michaela

Do prievidzských škôl sa k pedagogickým asistentom pripoja ďalší psychológovia

PRIEVIDZA/ Vďaka národnému projektu Podpora pomáhajúcich profesií, pribudnú do prievidzských škôl a škôlok ďalší pedagogickí pracovníci. Okrem asistentov a špeciálnych pedagógov školy získajú aj školských psychológov.

Natália Štepanovičová|29. september 2024|18:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
Prievidzskí žiaci si zlepšia finančnú gramotnosť vďaka novému projektu
Čítajte viac >

Do výzvy sa zapojili všetky základné školy (ZŠ) aj materské školy (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Hlavným cieľom projektu bolo prostredníctvom pôsobenia pomáhajúcich profesií podporiť zabezpečenie rovností príležitostí vo vzdelávaní.

ZŠ a MŠ v Prievidzi získali na tento rok zo štátneho rozpočtu na projekt finančné prostriedky vo výške viac ako 216-tisíc eur. Najviac financií samospráva využila na úväzky pre pedagogických asistentov. „Pedagogickí asistenti sa venujú žiakom so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Patria sem deti, ktoré majú vývinové poruchy učenia, napríklad dyslektici, dysgrafici, dyskalkulici, ale aj žiaci s rôznymi poruchami správania a pozornosti,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Mestu sa podarilo navýšiť počet úväzkov oproti minulému školskému roku. "Základné školy tak získajú 34 úväzkov pre pedagogických asistentov, takmer 3 a pol úväzku pre školského špeciálneho pedagóga, jedného sociálneho pedagóga. Novinkou sú dva úväzky pre školského psychológa,“ doplnila vedúca odboru školstva Beáta Révayová.

Počet pedagogických asistentov v materských školách sa nezmenil, pribudol však školský špeciálny pedagóg, ktorý bude pôsobiť v MŠ na Ul. M. Mišíka a v MŠ na Nábreží sv. Cyrila.


Súvisiaci článok
Problémy sa dajú vyriešiť, vrátiť život je však nemožné! Pripomenuli sme si deň prevencie samovrážd
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť