Piatok 18. 10. 2024 16:24:52 | Meniny má Lukáš

Stredná škola v Novom Meste nad Váhom sa teší z prestížnej ceny

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM/ Stredná odborná škola obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom (SOŠ OaS) je jednou z 31 európskych škôl, ktorá získala ocenenie The Entrepreneurial School Award 2024 za edukatívnu oddanosť v oblasti podnikania na základnej a strednej úrovni, ako aj v odbornom vzdelávaní.

Natália Štepanovičová|18. október 2024|14:00:08

Zdroj: SOŠ OaS Nové Mesto nad Váhom

Súvisiaci článok
Traktoristka Štefániková: Ľudia po mne denne zízajú, keď ma uvidia za volantom niekoľkotonového traktora
Čítajte viac >

Cenu získala aj za prístup k podnikateľskému vzdelávaniu

Škola sa zapája do spolupráce s miestnymi komunitami, čím podporuje sociálne zodpovedné podnikanie.

"Študenti pracujú na projektoch v spolupráci s domovmi dôchodcov a so základnými školami v Novom Meste nad Váhom v rámci programu podnikateľského vzdelávania. Prostredníctvom workshopov a prednášok motivujú mladších žiakov k rozvíjaniu kreativity, inovatívneho myslenia a podnikateľských zručností,“ povedala riaditeľka školy Oľga Ilenčíková.

Za týmto významným ocenením stojí podľa riaditeľky dlhoročné úsilie pedagógov, študentov a celého tímu, neustále pracujúceho na zvyšovaní kvality vzdelávania v oblasti podnikania. Škole pomáha nezisková organizácia Junior Achievement Slovensko, vďaka ich vzdelávacím programom ako Aplikovaná ekonómia, Viac ako peniaze, Zručnosti pre úspech, Učebnica ekonómie a podnikania a Etika v podnikaní, vďaka ktorým sprostredkúvajú žiakom základné ekonomické princípy a zvyšujú ich finančnú gramotnosť.

foto3.jpg Zdroj: SOŠ OaS Nové Mesto nad Váhom

Reprezentovali Slovensko na medzinárodnej súťaži

"Študenti pravidelne dosahujú výborné výsledky v národných, medzinárodných a svetových podnikateľských súťažiach. Významné ocenenia získali aj na medzinárodnom Veľtrhu podnikateľských talentov v Hradci Králové. Už dva roky po sebe sa prebojovali do svetového finále súťaže Social Innovation Relay, kde reprezentovali Slovenskú republiku," vyjadrila hrdosť na ich výkony riaditeľka. Dodala, že ich výkony sú dôkazom toho, že mladí podnikatelia z tejto školy majú svetovú úroveň.

foto5.png Zdroj: SOŠ OaS Nové Mesto nad Váhom

Úspešní aj doma

Ministerstvo hospodárstva ocenilo v júni tohto roka najúspešnejšie študentské firmy, ktoré podnikajú prostredníctvom predmetu Aplikovaná ekonómia. Medzi ocenenými 20 učiteľmi a prezidentami najúspešnejších študentských firiem tohto roka nechýbala ani firma Šibalky zo SOŠ OaS v Novom Meste nad Váhom.

Za prínos a inovatívne prístupy v podnikaní boli veľvyslancom Spojených štátov amerických na Slovensku ocenení Melánia Krišková a výhercovia národného finále súťaže Social Innovation Relay Petra Lacková, Adriana Bublová, Andrea Zaťková a Pavol Romančík, spolu s ich vyučujúcou Danou Hradilekovou.


Súvisiaci článok
Strihanie vlasov ako terapia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť