Pondelok 21. 10. 2024 13:26:59 | Meniny má Uršuľa

Odvolanie pedagóga, ktorý postrelil študentku, začne krajský súd prejednávať v utorok

BRATISLAVA/ Odvolací proces s bývalým pedagógom Akadémie Policajného zboru (PZ) Vladimírom Š., ktorý vlani postrelil svoju študentku, má na Krajskom súde Bratislava začať v utorok (22. 10.). Vyplýva to z rozpisu pojednávaní zverejnenom na webe Ministerstva spravodlivosti SR.

TASR|20. október 2024|13:16:27

Ilustračné foto. Zdroj: Juraj Sasák

Súvisiaci článok
Haščákovu sťažnosť na policajný zásah v Pente Európsky súd zamietol
Čítajte viac >

Prvostupňový súd uložil vo februári Vladimírovi Š. trojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyroch rokov. Podľa rozsudku mal tiež študentke nahradiť škodu vo výške 48 640 eur, ministerstvu vnútra v sume 5662 eur a zdravotnej poisťovni 28 284 eur. Súd mu zároveň zakázal vykonávať funkciu alebo povolanie, pri ktorých dochádza k držbe zbrane a k manipulácii so strelnými zbraňami.

Prokurátor Peter Pilár sa voči rozsudku odvolal. Videl viacero dôvodov, pre ktoré by mal Vladimír Š. dostať nepodmienečný trest. Poukázal napríklad na okolnosti skutku a to, čo mu predchádzalo, ľahkovážnosť pri výkone cvičenia a následky. Počas vyšetrovania sa podľa neho nepodarilo zistiť, ako sa dostal ostrý náboj do zásobníka.

"Keď sa pozrieme na to, ako som dopadla ja a aká je výška trestu, nech si každý urobí názor sám, či je to spravodlivé," skonštatovala postrelená kadetka Michaela.

Obhajca inštruktora Ľuboš Pejhovský považoval rozhodnutie súdu za spravodlivé.

Študentka prvého ročníka policajnej akadémie bola postrelená 1. marca 2023 počas streleckého krúžku. K udalosti došlo v Bratislave v priestoroch streleckého polygónu.


Súvisiaci článok
V Lučenci vyskočil z okna bytu muž podozrivý z lúpeže
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť