Štvrtok 17. 10. 2024 12:08:43 | Meniny má Hedviga

Žena si po stometrovom páde z Rozsutca poranila tvár, rameno, aj nohu

TERCHOVÁ/ Informovali sme vás dnes o páde staršej ženy z chodníka na Veľkom Rozsutci. Na miesto boli volaní leteckí záchranári, pre podozrenie z poranenia hlavy. Ukázalo sa, že žena, okrem poranenia tvárovej časti hlavy, má aj zranené rameno a nohu. Hospitalizovali ju v žilinskej nemocnici.

TASR|31. december 2023|18:55:00

Zdroj: Horská záchranná služba

Súvisiaci článok
Z Veľkého Rozsutca spadla 65-ročná žena. Na miesto smeruje záchranársky vrtuľník
Čítajte viac >

Po približne 100-metrovom páde utrpela žena úraz hlavy v oblasti tváre, úraz hornej končatiny v oblasti ramena, a tiež poranenie dolnej končatiny.

Napriek nebezpečnému pošmyknutiu ostala pri vedomí a po páde nebola v kritickom stave. Na pomoc odišlo žene päť horských záchranárov, o súčinnosť požiadali posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo Žiliny," informuje HZS.

Pre silný nárazový vietor nebolo možné pacientku vyzdvihnúť z terénu leteckou technikou priamo z miesta nehody. Vrtuľník vyviezol postupne dve skupiny záchranárov HZS do sedla Medziholie, odkiaľ pokračovali pozemne.

Pacientku ošetrili, zateplili a transportovali ju za pomoci nosidiel do sedla Medziholie, odkiaľ ju leteckí záchranári previezli do nemocnice v Žiline na ďalšie ošetrenie.


Súvisiaci článok
Na silvestrovskú oslavu doplatilo pred 52 rokmi v Tatrách životom 14 kamzíkov. Nebudete radšej ticho?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť