Piatok 18. 10. 2024 03:48:59 | Meniny má Lukáš

Obyvatelia Bojníc spísali petíciu, nepáči sa im nová parkovacia politika

BOJNICE/ Časť občanov žiada úpravu parkovacieho systému. Požiadavky spísali v petícii, ktorú odovzdali radnici na septembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva. Jedným z návrhov petičného výboru je bezplatné parkovanie pre Bojničanov. Radnica reagovala, že sa petíciou bude zaoberať.

Natália Štepanovičová|10. október 2024|10:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
Parkovanie v Bojniciach zmenia, napomôcť majú diskusie s občanmi
Čítajte viac >

Parkovanie je nefunkčné, žiadajú zmenu

Člen petičného výboru Branislav Zábojník informoval, že petíciu podpísalo 615 ľudí. "Myslíme si, že tento systém je zlý. Podľa prvotných čísiel dopadajú náklady na samotných obyvateľov. Systém nevedie k tomu, aby pomohol obyvateľom, ale mestu, aby vybralo peniaze od obyvateľov," zdôvodnil pohnútky k jej vytvoreniu Zábojník.

Mesto podľa neho argumentovalo, že parkovací systém zavádza hlavne kvôli turistom. Člen petičného výboru zdôraznil, že systém ide proti občanom. Mesto podľa neho nevyriešilo nové parkovacie miesta.

"Pre mňa to bude správne vyriešené vtedy, keď občania budú mať benefit z toho, že budú parkovať s kartičkou zadarmo," navrhol jedno z riešení aktivista.

Viceprimátorka Bojníc Antónia Kováčová Píšová informovala, že petíciou sa bude mesto zaoberať v zmysle zákona.

Parkovací systém oficiálne zaviedli na začiatku júla, prvé mesiace od jeho spustenia na radnici zbierali podnety a pripomienky od obyvateľov. Plánujú ich vyhodnotiť. Zaoberať sa nimi budú aj odborníci v komisiách a neskôr poslanci. Výsledkom by mala byť úprava príslušného všeobecne záväzného nariadenia.


Súvisiaci článok
V Dubnici nad Váhom spoplatnili parkovanie. Obyvateľov trápi nedostatok miest a pokuta 200 eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť