Utorok 22. 10. 2024 15:31:51 | Meniny má Sergej

Za postrelenie študentky dostal Vladimír Š. ročný trest väzenia

BRATISLAVA/ Senát Krajského súdu Bratislava uložil bývalému pedagógovi Akadémie Policajného zboru Vladimírovi Š. za postrelenie študentky nepodmienečný trest odňatia slobody na jeden rok.

TASR|22. október 2024|12:00:07

Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
Za úmrtia počas pandémie sú zodpovedné minulé vlády, tvrdia Matovičovci
Čítajte viac >

Uložil mu aj zákaz činnosti vykonávať pedagogickú a obdobnú činnosť spolu so zákazom držania zbrane v trvaní piatich rokov. Poškodených odkázal s nárokom na náhradu škody na civilné konanie. Rozsudok je právoplatný.

"Odvolací súd sa nestotožnil s uloženým podmienečným trestom súdom prvého stupňa, a to vzhľadom na následky, ktoré spôsobil žalovaný skutok, pričom u obžalovaného podľa senátu išlo o hrubé zanedbanie povinnosti inštruktora streľby a o jeho ľahostajnosť a nezodpovednosť," priblížil hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

Uložil mu aj zákaz činnosti vykonávať pedagogickú a obdobnú činnosť spolu so zákazom držania zbrane v trvaní piatich rokov. Poškodených odkázal s nárokom na náhradu škody na civilné konanie.

Vladimír Š. svoj skutok v záverečnej reči oľutoval, berie si ho za vinu. Konštatoval, že ako inštruktor je na cvičisku zodpovedný za všetko.

Prvostupňový súd uložil vo februári Vladimírovi Š. trojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyroch rokov. Podľa rozsudku mal tiež študentke nahradiť škodu vo výške 48 640 eur, ministerstvu vnútra v sume 5662 eur a zdravotnej poisťovni 28 284 eur. Súd mu zároveň zakázal vykonávať funkciu alebo povolanie, pri ktorých dochádza k držbe zbrane a k manipulácii so strelnými zbraňami.


Súvisiaci článok
Voľby by mali dvoch víťazov: Progresívci sa dotiahli na SMER
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť