Sobota 07. 09. 2024 03:59:49 | Meniny má Marianna

Slovenský futbal sa tento týždeň sťahuje do Žiliny. V stredu privítajú Dortmund, v piatok Slovan

ŽILINA/ Futbalový klub MŠK Žilina privítal na svojom štadióne už množstvo špičkových európskych tímov. Aj v rámci slávnej Champions league, kedy pod Dubňom hrali slávna Chelsea, alebo Mareille. Boli tu aj Aston Villa, či Bilbao a Hamburg. A minulý rok, v rámci mládežníckej ligy majstrov, vyradili Inter Miláno. V tomto týždni prídu pod Dubeň hneď dvaja zvuční súperi. V stredu juniori Borussie Dortmund a v piatok Slovan Bratislava. Prvý zápas je už vypredaný.

Michal Filek|7. február 2024|09:30:25

Zdroj: Facebook/MŠK Žilina

Súvisiaci článok
Mladí Žilinčania si v mládežníckej Lige majstrov zmerajú sily s Borussiou Dortmund na domácom štadióne
Čítajte viac >

Pre Žilinu to bude futbalový sviatok. Štadión pod Dubňom nebol vypredaný už veľmi dávno. V stredu, proti Borussie Dortmund v YCL však bude.

A diváci budú očakávať postup Šošonov. Podobne, ako pred rokom, keď vyradili Inter Miláno, alebo v decembri, keď na penalty prešli cez Spartu Praha.

„Šance sú vždy na 50 na 50, meno súpera hovorí možno jednoznačne, postúpiť ale chceme na domácom trávniku my. Snáď nám k tomu pomôže aj vypredaná kulisa a vaša podpora. Ste pripravení? Lebo my áno!“ vyzýva klub fanúšikov na svojej oficiálnej stránke.

"Je to typický nemecký futbal, čiže organizácia hry je na prvom mieste. Či už v útočnej alebo obrannej fáze je ťažké hľadať nejaké slabiny. Zdobí ich takisto disciplína a individuálna kvalita každého jedného hráča. Na každom poste majú komplexných hráčov - technicky aj takticky," povedal pre mskzilina.sk hlavný tréner Ivan Belák.

Podľa neho však dvaja kľúčoví hráči už stihli nemecký tím počas zimy opustiť. Sú tam však aj ďalšie výrazné individuality.

„Útočník Julian Rijkhoff prestúpil do materského Ajaxu Amsterdam a stopér Hendry Blank do Salzburgu. Aj to svedčí o kvalite akadémie BVB, keďže o ich mladých hráčov je tiež veľký záujem. Samozrejme, stále majú veľkú kvalitu, a to najmä v ofenzíve. Spomínal som však, že každý jeden v zostave je kvalitný a bolo by veľmi ťažké hľadať nejakú slabinu," upozornil svojich zverencov Belák.

Aj hlavný tréner mladých Šošonov hovorí, že do zápasu pôjdu s pokorou a rešpektom voči súperovi, ako to mu bolo naposledy proti Sparte. Ale s cieľom postúpiť.

"Veríme si, že vieme hrať vyrovnané zápasy aj s kvalitným súpermi, čo sa ukázalo aj proti Sparte. Tú vidím na podobnej úrovni ako Dortmund a dokázali sme s ňou hrať otvorenú partiu, dovolím si tvrdiť, že byť aj lepší v súčte dvojzápasu. Pre nás bude dôležité, aby ľudia, ktorí prídu na futbal, odchádzali domov takisto spokojní ako po Sparte. Uvidíme, či nám bude dopriaty postup alebo nie."

Šošoni veria, že cez Dortmun postúpia a v ďalšom kole budú hrať proti ďalšiemu kvalitnému európskemu súperovi. Držíme im palce!

Stretnutie má na Štadióne MŠK Žilina výkop v stredu o 16:30 hod. a povedú ho arbitri z Estónska.

V piatok príde Slovan!

Už dva dni na to však do Žiliny zavíta ďalší veľký klub. Tentoraz to bude slovenský úradujúci majster Slovan Bratislava. A na ten zápas, ktorý odštartuje jarnú časť ligy, sa teší celé Slovensko. Bude to totiž súboj prvého z druhým.

Kvalitu Slovana uznáva aj kapitán MŠK Ján Minárik.

"Určite musíme dodržiavať princípy, na ktorých dennodenne pracujeme na tréningoch. Takisto bude dôležité dávať si pozor na ich individuálnu kvalitu, ktorú majú veľkú," zdôraznil urastený stopér.

Zmeny v kádri Slovana hodnotiť nechcel. Veď aj Šošonov opustilo niekoľko kľúčových hráčov.

Ani Ján Minárik si však nenechá ujsť zápas mladíkov proti Dortmun du.

"Naozaj sa na to teším a prídem našich chalanov podporiť," uzavrel Ján Minárik.

Takže slovenský futbal sa na jeden týždeň presťahuje do Žiliny. Všetci si želáme najmä to, aby diváci videli kvalitu.

Zápas MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava sa hrá v piatok 9. februára o 17.30.


Súvisiaci článok
Slovenská hanba v Českej televízii. Zápas Slovana s ruským klubom a v Kyjeve nie je žiadna vojna, to fakt?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť