Streda 03. 07. 2024 01:01:35 | Meniny má Miloslav

V Banskej Štiavnici budú cez referendum bojovať za zachovanie mestskej plavárne

BANSKÁ ŠTIAVNICA/ V Banskej Štiavnici sa bude v sobotu 29. júna konať miestne referendum o zachovaní a prevádzkovaní mestskej plavárne mestom.

TASR|27. jún 2024|12:52:33

ZDROJ: kupaliska.sk

Súvisiaci článok
Záplavy v Nitre: v meste vyhlásili mimoriadnu situáciu, škody sú vysoké
Čítajte viac >

Referendum vyhlásili banskoštiavnickí mestskí poslanci na svojom májovom rokovaní na základe petície, pod ktorú sa podpísalo viac ako 3700 obyvateľov mesta, čo je viac ako 30 percent oprávnených voličov. V nej požadovali vyhlásenie referenda o zachovaní a prevádzkovaní mestskej plavárne.

Oprávnení voliči tak v sobotu zakrúžkovaním označia na hlasovom lístku svoju odpoveď "áno" alebo "nie" a vyjadria tak svoj súhlas alebo nesúhlas s referendovou otázkou: "Súhlasíte s tým, aby mesto Banská Štiavnica zachovalo mestskú plaváreň, otvorilo a samo ju prevádzkovalo - Kúpele-plaváreň, Mládežnícka 10, 969 01 Banská Štiavnica?"

Zastupujúca prednostka Mestského úradu (MsÚ) v Banskej Štiavnici Henrieta Godová pre TASR uviedla, že po skončení hlasovania bude zápisnica mestskej komisie doručená primátorke mesta prostredníctvom podateľne MsÚ. Mesto má následne povinnosť zverejniť výsledky referenda na úradnej tabuli a na webovej stránke mesta do troch dní od doručenia zápisnice.

"Aby bolo referendum platné, musí sa ho zúčastniť aspoň 50 percent oprávnených hlasujúcich, ktorých je k 26. 6. celkom 7797. Za požiadavku iniciátorov musí byť nadpolovičná väčšina platných hlasov," ozrejmila Godová.

Hlasovacie miestnosti budú v siedmich okrskoch otvorené od 7.00 do 20.00 h.


Súvisiaci článok
Samuel zachránil vo vlaku život pani, ktorá odpadla a stratila vedomie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť