Streda 03. 07. 2024 00:15:04 | Meniny má Miloslav

Ukončenie divadelnej sezóny v DJZ. Divadelné prázdniny onedlho začínajú, no lístky na septembrový program v novej sezóne sú už v predaji

PREŠOV/ Divadlo Jonáša Záborského v Prešove ukončuje divadelnú sezónu.

Lenka Ménová|29. jún 2024|19:16:30

Zdroj: Facebook/Divadlo Jonáša Záborského Prešov

Súvisiaci článok
V Prešove po siedmy raz oceňovali významné osobnosti a organizácie mesta
Čítajte viac >

Napriek tomu, že v DJZ pomyselne uberajú plyn, septembrová ponuka predstavení je už zverejnená na webovej stránke divadla. V utorok 3. septembra sa stretnú členovia a priaznivci Klubu priateľov Divadla Jonáša Záborského, v ktorého aktívnom členstve je bezmála 400 členov.

Občianske združenie Kultúra so srdcom organizovalo v piatok 28. 6. 2024 benefičný koncert, venovaný ugandským sirotám. Diváci majú možnosť zažiť a počuť najväčšie hity legendárnej kapely QUEEN v podaní vokálovej skupiny Fragile, ktorá je zložená z populárnych osobností. Predstavia nesmrteľné hity ako Bohemian Rhapsody, The Show Must Go On, We Will Rock You a mnohé ďalšie, a to na takmer vypredanej Veľkej scéne DJZ.

Úplne posledným predstavením na doskách Veľkej scény divadla bude v dňoch 29. a 30. júna slávnostný program k 55. výročiu založenia Folklórneho súboru Šarišan. Predstaví sa 12 tanečno-hudobných obrazov jedného roka o spôsobe života našich predkov prostredníctvom rodinného a výročného zvykoslovia. Diváci iste ocenia humorné, s citom a nadhľadom inscenované tanečné, hudobné a spevácke čísla. Počas svojej činnosti získal FS Šarišan množstvo významných ocenení z prestížnych festivalov doma i vo svete.

Prvým predstavením v novej divadelnej sezóne bude 45. repríza muzikálu Chicago so živým orchestrom priamo na javisku. A verte alebo nie, predstavenie je už takmer vypredané, a to vo všetkých septembrových termínoch.

V priebehu necelého roka uviedlo DJZ až 4 premiéry: na sklonku septembra minulého roka to bol už spomínaný muzikál Chicago, 3. decembra 2023 predstavenie pre deti Ako išlo vajce na vandrovku, 22. marca 2024 Tri ženy pod orechom autora Václava Pankovčína pod režisérskou taktovkou Michala Náhlíka a poslednou premiérou bola inscenácia svetovo úspešnej komédie Váňa a Soňa a Máša a Spike. Diváci ju mohli zhliadnuť 24. mája na Malej scéne DJZ.

V mesiaci september bude DJZ hostiť Radošinské naivné divadlo s predstavením Deti doby – Intímne správy zo zázemia našich rokov 1950 – 2000. Autorom hry a textov piesní je samozrejme Stanislav Štepka a jeho Deti doby obsahujú všetky „radošínske“ poznávacie znaky: typickú poetiku, človečinu, humor, dialekt, piesne, a predovšetkým silný humánny odkaz.


Súvisiaci článok
V Sabinove sa konal výročný 50. Sabinovský jarmok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť